Att Göra i Kapstaden

Kapstaden har allt - utsökta stränder, hisnande landskap och vilda djur, världsberömd gastronomi och livligt nattliv. Oavsett vad du letar efter, hittar du det i "Mother City." Här är våra bästa val för vad du ska göra!

Besök Kaphalvön

Njut av platserna i Table Mountain National Park, ett naturligt världsarv och "Natural New Seven Wonder of the World." Se till att du kan passa in allt i en fantastisk dag genom att boka en Kaphalvön tur, vi rekommenderar Round and About Tours (Svenska turistguider). Du kommer att kunna se den berömda Godahoppsudden, Cape Point och Boulder Beach, hem till den afrikanska pingvinkolonin.

Besök Cape Winelands

Bara ungefär en timmes bilresa från Kapstaden ligger Cape Winelands. Franschoek och Stellenbosch som är två av våra favorit områden. Tre vingårdar att besöka i Franschhoek är Moreson, La Petite Ferme, och Haute Cabriere. Vi rekommenderar att anlita en svensk turistguide! De bästa vingårdarna här är Tokara, Kanonkop, och Delaire Graff Estate. Groot Constantia, den äldsta vinproducerande gård i Sydafrika är också värt ett besök. Det ligger i Constantia Valley, bara cirka 20 minuter utanför Kapstaden.

Stränder

Camps Bay, ligger inbäddat strax nedanför "the Twelve Apostles mountain range", är den perfekta chica och trendiga stranden att besöka. Hout Bay är också en mycket romantisk och pittoresk plats att njuta av Atlanten. För den ultimata romantisk resan, bege dig till Tintswalo Atlantic, som ligger på Chapmans Peak Drive, en del av Table Mountain National Park. Denna pärla erbjuder vackra vyer och ultimata femstjärnig lyx.

Lär dig mer om Sydafrikas historia

Besök Nelson Mandelas fängelsecell på Robben Island där han var fängslad i nästan 20 år. Turer gjorda av tidigare fångar, att höra deras berättelser är helt ovärderliga. Vi lovar att efter ditt besök kommer du att inspireras att lära sig mer. 

Njut av utsikten

En resa till Taffelberget är ett måste för de vidsträckta vyerna av Kapstaden. Om du är ute efter att få lite motion, ta en 2-timmars vandring till toppen av Taffelberget. 

Upplev en av Kåkstäderna

Kåkstäder skapades som levande områden för icke-vita under Apartheid, men är fortfarande hem till en stor mängd av befolkningen. Vi rekommenderar en halvdagstur till Khayelitsha!

Fantastisk mat

Bli inte förvånad över att Kapstaden är hem till några av världens finaste Gastronomi. The Test Kitchen, har nyligen hyllats som en av världens bästa restauranger från San Pellegrino, som är stadens mest exklusiva restaurang. Ring i förväg för att försöka få reservationer. Chef Luke Dale-Roberts avsmakningsmeny kommer inte att göra dig besviken. Den trendiga Pot Luck Club (och systerkrog till Test Kitchen) ligger på översta våningen i Silo på Old Biscuit Mill i Woodstock, och dess små pajer kommer att göra dina smaklökar att vattnas.

  • DSC00061Vy från Taffelberget
  • linbanaLinbana till/från Taffelberget
  • DSC00083Khayelitsha
  • DSC00136Haute Cabriere Vingård
  • DSC00162Pingvinerna på Boulders Beach
  • DSC00169V&A Victoria & Alfred
  • DSC00173God mat
  • DSC00187Kirstenbosch Botaniska Trädgård