Fish Hoek, beläget strax utanför Kapstaden, Sydafrika

Fish Hoek är en av små städer som tillsammans Muizenberg, St James, Kalk Bay och Simon's Town ligger som ett pärlband vid kusten av False Bay, vars vatten värms upp av den varma Aghulas strömmen i Indiska Oceanen.

Fish Hoek är en pittoresk kuststad som ligger mellan havet och bergen vid mynningen av Silver River på False Bay sidan av Kaphalvön. Detta är en av de få ursprungliga byarna längs Cape Coast som har behållit sin forna karaktär, och det är hem för många små och intressanta butiker.

Järnvägen som löper från Muizenberg till Simons Town längs havet, gör en böj runt Fish Hoek's vackra sandstrand. Inbäddat mellan två berg och två oceaner längs False Bay kusten, där byn Fish Hoek grundades 1918. Jaeger Walk, mer känd som "Cat Walk" namngavs efter den första borgmästaren i Fish Hoek och erbjuder en härlig promenad längs False Bay Ocean. Många mysiga pensionat ligger längs denna del av kusten, några med magnifik utsikt över havet och alla inom gångavstånd från stranden. Fish Hoek är känt för sin vackra vita sand badstrand, och har mycket att erbjuda sina besökare.

Viken ligger i skuggan av Kalkbaaiberg och Elsie's Peak udden, med bostäder som har underbar utsikt över bukten. Den långa, vita sandstranden på Fish Hoek Beach är en av de säkraste på False Bay kusten, vilket gör den idealisk för simning och snorkling. Under valskådnings säsongen, syns ofta valar och deras kalvar i dessa vatten.

Den vackra byn Simons Town ligger i närheten, nära till den världsberömda afrikanska pingvin kolonin på Boulders Beach. Cirka 3,000 av dessa svartvita fåglar är starkt utrotningshotade. 

Det finns mycket för besökaren att göra och se i Fish Hoek, med början på Clovelly Golf Club. Konturerna av sanddyner, natursköna vyer över kusten längs False Bay. Beläget i den orörda och lugna Silverdalen, känd för sina fantastiska greener. En av Kapstadens bästa golfbanor

Ett varierat utbud av andra aktiviteter finns i Fish Hoek, inklusive haj-bur dykning, vildmarkssafari, kloofing och charter fiske. Fish Hoek stranden sträcker sig från Clovelly Station i norr, förbi mynningen av Silver Floden till en liten fyr.

Lala Phantsi Inn har ett perfekt läge i Fish Hoek med gångavstånd till strand och restauranger.

Vi förmedlar bra boende och hyrbil i Fish Hoek med omgivningar.
  • FishHoek
  • FishHoek2
  • FishHoek3
  • FishHoekBeach