En av världens vackraste städer är utan tvekan Kapstaden, Sydafrika

Det finns inget som Kapstaden, beläget mellan hav och berg, med en nationalpark som dess hjärta. Cape Town, "Mother City", är den äldsta staden i Sydafrika och har ett kulturarv som sträcker sig över mer än 300 år.

Den unika topografi i regionen gör det lätt att orientera sig så länge du kommer ihåg att med Taffelberget bakom dig och Robben Island framför dig, är du mot norr, ser över Table Bay och upp Afrikas västkust.

Kapstaden kallas inte för inte "Regnbågs Nationen" och täcker verkligen spektrumet. Mellan vackra Kap nederländska gårdar, traditionella dansare med målade ansikten uppträder på gatorna, doften av kryddig Malajisk matlagning och smaken av ett välgjort vin, denna stad kommer att fylla dina sinnen.
Taffelberget

Klockorna i St George-katedralen alternerar med klagande toner av muezzin som kallar de troende till bön. Besökare hoppar skrämt till medans Capetonians lugnt blick på sina klockor, när middagstidens kanoner ljuder  ovanför staden - en kvarleva från den tid när sjökaptener var tvungna att kontrollera sina kronometrar.

Kapstaden har de fem nationella sevärdheterna i Sydafrika, som alla ska visas på varje besökares resväg året runt. Dessa inkluderar ett besök upp Taffelberget, antingen med linbana eller manuellt klättra upp med varierande svårighetsgrad; och Kirstenbosch Botaniska Trädgård, internationellt hyllad som en av de stora botaniska trädgårdarna i världen.

Kirstenbosch Botaniska Trädgård
                    Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Victoria & Alfred Waterfront (V&A), en av stadens största turistattraktioner, erbjuder besökaren en unik shopping och semesterupplevelse av en naturskön hamn. Genomgår för närvarande expansion, komplexa funktioner butiker, restauranger, startpunkt för korta kryssningar och en mängd underhållning för dem som besöker dag och natt.

V&A Waterfront
                    V&A Waterfront

Besökare ta en båttur till Robben Island, tidigare hem tll Nelson Mandela och flera andra politiska fångar som kämpade mot apartheidregeringen. Besökare till ön tas på en rundtur i det gamla komplexa fängelset, samt ett museum på ön.

Du kommer aldrig att bli uttråkad i Kapstaden. Taffelberget erbjuder några av de bästa klättringar i världen, och det är just här i Kapstaden. Att surfa är fantastisk; att dyka är kallt men bra. Du kan åka mountainbike eller gå havskajak - du kan se valar eller pingviner.

En stor sak att göra en sommarnatt vid fullmåne är att gå upp på "Lions Head" innan mörkret, titta på solnedgången på ena sidan och se fullmånen stiga på den andra och sedan gå ner i silvrigt månsken. Om vinden är rätt, kan du flyga iväg från Lions Head med en kvalificerad tandem paraglider pilot, och landa på stranden i tid för en kvällsdrink. Du kommer aldrig att bli uttråkad.

Om allt detta låter för mycket för dig, oroa dig inte. Du kan shoppa på Cavendish, Canal Walk eller V&A. Det finns massor av levande musik, konstutställningar, museer, pjäser och även opera, balett eller symfonikonserter på hela året.

Staden har också nyligen utvecklat turistvägar såsom Kap Vägen, som visar upp en hållbar utveckling genom att ta turister till olika destinationer, inklusive en samhällsbaserad cykelverkstad och ett vävnings centrum, och Södra Linjens turisttågs rutt mellan Kapstaden och Simons Town.

Kapstaden är också förmodligen den mest populära backpackers destinationen någonstans, med fler vandrarhem än någon annan stad i världen. Det är också hem för backpackers speciella, "Baz Bus".